Forside Nyt på siden Salgsliste Information Firmaprofil Links

Verdenskongres

Italien maj 2008


Udsigt fra VALDRASTRA - avler mr. Borgioli

    På dyrskuet i forbindelse med verdenskongressen var der tilmeldt 127 Limousinedyr - heraf ikke mindre end 15 danskfødte.
Flere af disse dyr klarede sig godt, dog blev der ingen fløjpladser til danske dyr. Bedste placering fik Sølyst Charmante med en 2. plads i et stort kvie-hold.

Hun ses som nr. 2 fra højre.

 

 

  Efter dyrskuet var der auktion arrangeret af KBS fra Frankrig. Det var på denne auktion, vi havde planlagt at deltage med danske dyr, men pga. Bluetongue, måtte vi opgive at deltage.
Alligevel blev dansk genetik repræsenteret med stor succes, idet tyren Baron polled fra GAEC DESSALAS i Frankrig blev solgt for 21000 EURO (ca. 157.000 danske kr.), hvilket var mere end dobbelt så meget som næstdyreste.
 

       

    Baron var kun på auktion men har været udstillet på 4 skuer i Frankrig og har fået fløj på alle, desuden en enkelt ungtyre championat og en Grand Champion titel.
Baron er efter den danske tyr Ryde Uranos Polled, som blev fløj på Sima i Paris i 2005.

Foto af Ryde Uranos.

 
  Der er allerede født en del kalve i Danmark efter Ryde Uranos, og flere kommer til, så det bliver interessant at følge afkommet efter denne tyr, som man i Frankrig kalder Europas bedste pollede tyr med hensyn til bredde på ryg og kryds, med god racepræg og et godt temperament.